Aderarea României la Schengen a fost amânată

0
299

Aderarea României la spațiul Schengen a fost amânată până la o dată neprecizată, cel mai devreme posibil fiind în luna octombrie a anului 2011 conform CorectNews.

Aderarea României pare să fie condiționată de cea a Bulgariei, Ministrul Ungar de Interne Sandor Piter a precizat că Bulgaria trebuie să întărească controlul vamal și eșecul acestui obiectiv a împiedicat aderarea celor două țări la Schengen în luna martie a acestui an.

Conform Die Welt, Ungaria, deținătoare de drept a președinției semestriale UE dorește o aderare cât mai rapidă atât în cazul României, cât și a Bulgariei. Aprobarea aderării celor două țări trebuie să fie o decizie unanimă din partea statelor membre. Aceasta ar putea reprezenta un impiediment în calea aderarii la Schengen a celor două țări deoarece țări membre importante și vechi europene precum Franta, Germania, Austria, Olanda, Finlanda consideră că România și Bulgaria nu sunt pregătite pentru a adera, având dificultăți în implementarea cerintelor tehnice de siguranță a controlului la granițe.

LEAVE A REPLY