Constantin Nicolescu, președintele CJ Argeș, a fost reținut de procurorii DNA Pitești

1
990
constantin nicolescu
foto: MEDIAFAX FOTO

Constantin Nicolescu, președintele Consiliului Județean Argeș, dar și președinte PSD Argeș a fost reținut în această seară de procurorii DNA Pitești și audiat timp de aproximativ patru ore într-un caz legat de o o sponsorizare de 125.000 de lei acordată de Consiliul Județean Argeș Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Potrivit mediafax, omul politic a fost audiat timp de patru ore după care a fost transferat, încătușat, cu o dubă în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.

„Pentru că am muncit 45 de ani”

Singurele declarații ale omului politic Constantin Nicolescu la ieșirea din arest au fost „Pentru că am muncit 45 de ani” și „o să aflați”, ultimul fiind un răspuns agresiv la insistențele jurnaliștilor.
Radu Rotaru, avocatul lui Constantin Nicolescu, a declarat că președintele CJ și PSD Argeș nu a fost înștințat de ce calitate are în dosar.

“Nu există vreo acuzaţie oficială până la această oră, domnul Constantin Nicolescu nu a fost înştiinţat ce calitate are în acest dosar. Se face o percheziţie. Este un dosar de sponsorizare şi s-ar putea ca în această după-amiază (n.r. – miercuri după-amiază) domnul Nicolescu să fie chemat la DNA Piteşti, dar până în acest moment nu a fost informat nici asupra acuzaţiilor şi nici despre vreo chemare la DNA”, declara Radu Rotaru.

Cu toate acestea Constantin Nicolescu va petrece cel puțin o noapte în arest, urmând ca mâine, cel mai probabil, să fie dus în instanță cu propunere de arestare preventivă.

Deși suma vehiculată se învârte în jurul cifrei de 125.000 de lei, reprezentanții Arhiepiscopiei vorbesc de o sumă în jurul a 160.000 de lei. Banii au fost folosiți pentru pentru ridicarea la rang de arhiepiscopie a Episcopiei Argeșului și Muscelului, pentru refacerea Bisericii “Sân Nicoară” din Curtea de Argeș, pentru oganizarea unui simpozion la Facultatea de Teologie din Pitești și pentru editarea unei cărți referitoare la acest simpozion.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, astăzi referindu-se la situația lui Constaintin Nicolescu că refuză să creadă în coincidenţe, și că, din câte înțelege, Constantin Nicolescu este supus unei anchete “extrem de ciudate”, la 24 de ore după protestul muncitorilor de la Mioveni.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY