StudentPeNet.ro rețea de socializare pentru studenți

0
571

Student Pe Net - Retea de socializareIncepand cu 26 ianuarie 2011 portalul studentesc Studentpenet.ro ofera utilizatorilor sai o noua interfata grafica precum si functionalitati moderne potrivite pentru o retea sociala in adevaratul sens al cuvantului. Platforma site-ului Student pe net a fost programata si implementata in exclusivitate de catre un student, licentiat al universitatii Ovidius, in prezent masterand la aceasi institutie.

Studentpenet prima retea sociala din Romania

creata de un student pentru studenti!

CONSTANTA -26 ianuarie 2011

Functionalitatile recent implementate pe site au transformat Student pe net intr-o retea sociala conceputa special pentru studentii romani.

Utilizatorii retelei sociale Student pe net:

· isi pot face profile, au pagini de profil de utilizator cu URL personalizat de genul www.studentpenet.ro/mihai

· pot incarca propriile poze ca avatar

· pot posta statusuri sau pot scrie postari pe tabla lor personala (asemanatoare cu celebrul wall Facebook)

· pot vedea activitatea pe pagina prietenilor

· pot seta nivelul de securitate si confidentialitate a datelor personale

· pot da aprecieri pentru statusurile sau postarile fiecarui prieten – pot da un “5” ca forma de apreciere pentru activitatea celorlalti studenti (asemanator cu “like” pe Facebook) (forma de apreciere 5 a fost gandita datorita faptului ca pentru studentii nota 5 simbolizeaza trecerea unui examen – (numit uneori “Sfantul 5” ) )

· pot folosi sistemul de mesagerie interna personalizat, cu inbox.

· pot face referinta in statusuri si postari la alti membrii folosind caracterul @ (ex. @johny)

· sistemul genereaza in mod automat, bazat pe un algoritm complex, sugestii de prieteni (studenti pe care ai putea sa ii cunosti), asemanator cu friend suggestion pe Facebook.

· multe alte functionalitati pe care useri le vor descoperi intrand pe site si facandu-si cont pe www.studentpenet.ro/signup.

Portalul isi propune sa fie un real suport pentru comunitatea de studentii din Constanta, un loc de intalnire si socializare online al acestora, dar si un mediu in care pot impartasi informatii, cursuri, stiri din campus, materiale necesare pentru studiu sau pot oferi feedback-uri pentru sistemul universitar.

Studentpenet.ro are telul de a oferi o experienta cat mai adaptata noilor trenduri online utilizatorilor sai. Viziunea din spatele proiectului este ca studentpenet.ro sa devina cea mai mare comunitate studenteasca, unde acestia pot sa discute probleme legate de universitate, sa posteze cursuri si materiale pentru folosul comun al colegilor, sa socializeze, sa ofere un feedback folositor profesorilor universitari.

“Am pus la dispozitia studentilor platforma de comunicare, insa am nevoie de promovarea acestei intiative si bineinteles support din partea tuturor. Se pare ca astfel de proiecte au implicatii profunde si un rol tot mai important in spatiul universitar. Prin proiectul meu am incercat sa acord o mana de ajutor domnilor profesori, acestia de multe ori sunt nevoiti sa faca liste de emailuri sau sa creeze un mail comun pentru a fi adaugate cursuri, laboratoare si materiale folositoare pentru studenti. Am creat o pagina a profesorilor in care acestia pot posta diferite informatii folositoare. In legatura cu noua functionalitate a proiectului meu – transformarea intr-o retea sociala – am primit un feedback pozitiv de la utilizatorii si sunt sigur ca Student pe net este pe drumul bun pentru a deveni o comunitate de top” adauga Leescu Ionut creatorul portalului studentesc.

Studentpenet.ro este un portal care cuprinde toate domeniile de interes pentru un student, fie că este în primul an de studiu, fie că este masterand. Comunitatea, dar si site-ul ca si tehnologie este în continuă schimbare. Site-ul este complex: ofera o revista a studentilor in format electronic, are şi o secţiune destinată profesorilor, unde îşi pot publica articole, există şi un ghid al studentului unde pot fi găsite diferite locatii unde studentii se pot distra, se pot posta anunţuri, este şi o secţiune de joburi, burse de studiu, sfaturi pentru webdesign sau IT, blog, filme, forum si multe altele, totalizand mai mult de 80 de categorii distincte.

Despre www.studentpenet.ro

Portalul a fost creat in toamna anului 2009, luna noiembrie mai exact de catre studentul universitatii Ovidius, Leescu Ionut. In prezent acesta a reusit sa scrie pe site peste 1500 de articole unice grupate in peste 80 de categorii pe cateva mii de pagini si are peste 300 de conturi de utilizatori in noua retea sociala, numarul acestora crescand zilnic.

LEAVE A REPLY