Constantin Nicolescu acuzat de șpagă de la Cornel Penescu

0
696

constantin nicolescu

Șeful PSD Argeș și Președintele Consiliului Județean Argeș, omul politic Constantin Nicolescu a fost reținut miercuri seară sw procurorii DNA Pitești și este acuzat pentru luare de mită și trafic de influență, fiind acuzat că ar fi luat 60.000 lei de la omul de afaceri Cornel Penescu și că ar fi fraudat fonduri europene.

Conform Mediafax, Nicolescu este acuzat de procurorii DNA de trei infracțiuni de luare de mită în formă continuată, fiind vorba despre o sumă totală de peste 60.000 de lei, primită de la omul de afaceri Cornel Penescu.

În schimbul acestei sume, Constantin Nicolescu urma să favorizeze niște contracte legate de societatea deținută de Penescu, Pic.

O altă acuzație din dosarul lui Constantin Nicolescu este acuzația de fraudare de fonduri europene, vehiculându-se o sumă de aproximativ 900.000 de euro conform Mediafax.

În octombrie 2009 Constantin Nicolescu, a fost audiat la DNA Pitești în legătură cu un contract încheiat de CJ în anul 2006 cu societatea Pic. Pe atunci omul de afaceri Cornel Penescu se afla în arest cu mai multe acuzații de corupție și dare de mită.

Ulterior, el a explicat că audierile au legătură cu un contract încheiat în 2006 cu societatea Pic, patronată de Cornel Penescu, privind achiziționarea a 1.500 de pachete cu cadouri de Crăciun pentru salariații Consiliului Judeţean (CJ) și a 1.500 de pachete pentru căminele de copii.

Constantin Nicolescu va fi dus, cel mai probabil astăzi, în fața instanței cu propunerea de arestarea preventivă.

Constantin Nicolescu acuzat de șpagă de la Cornel Penescu

LEAVE A REPLY