L’illusioniste – un film de animatie ce merita vazut

0
696

Este vineri seara si doar nu ai de gand sa stai in casa. Eu una cu siguranta nu am avut, asa ca de data asta am optat pentru un film. Un film de animatie. Daca numele regizorului Jacques Tati iti suna cunoscut, cu atat mai bine, chiar daca in cazul de fata el este doar co-scenarist.

Ca sa fiu mai precisa, este vorba despre „L’Illusioniste”, film aparut in anul 2010 si neavand nicio legatura cu mai cunoscutul film cu acelasi titlu in care apar Edward Norton si Jessica Biel. Dar sa ne intoarcem la iluzionistul nostru fara noroc. Asadar, intr-o perioada in care muzica pop, rockeste in plin avant, cu trupe cantand in aplauzele furtunoase ale publicului prin music hall-uri, un iluzionist ajuns la o varsta respectabila realizeaza atat ca trucurile sale precum si colegii sai de breasla(jonglerii,acrobatii sau ventrilocii) se gasesc intr-un declin inerent. Hotarat sa-si continue cu demnitate ocupatia, el calatoreste prin diverse orase, ajungand sa performeze prin baruri ieftine, taverne si sali de spectacol dubioase. In peregrinarile sale, o intalneste pe Alice, o tanara fermecata de trucurile sale, ferm convinsa ca in spatele lor se afla de fapt magie. Ea il urmeaza iar acesta, din dorinta disperata de a impresiona pe cineva, ii cumpara lucruri scumpe. Cand in cele din urma nu mai are cu ce achizitiona cadouri pentru insotitoarea sa, acesta alege drumul singuratatii. Magicienii,ei nu exista – reprezinta poate o justificare a actului sau.

Din punctul meu de vedere un film emotionant si sensibil fara a fi insa lacrimogen.Va sugerez sa mergeti sa-l vedeti atat cat mai este timp.El ruleaza la sala Elvira Popescu, langa Institutul Francez(Blvd.  Dacia,nr.77,Bucuresti) pana pe data de 27 februarie. Aici puteti vedea orele la care aveti ocazia sa-l vizionati: http://www.institut-francais.ro/L-Illusionniste-Iluzionistul.html

Pretul unui bilet este de doar 7 lei iar sala de cinema va primeste in conditii bune. Bonne soirée!

LEAVE A REPLY