Constantin Brancusi celebrat de Google

1
367

Constantin BrancusiConstantin Brancusi este celebrat de Google la 135 de ani de la moartea sa. Brancusi a fost cel mai mare sculptor roman si unul dintre cei mai mari artisti din lume.

Constantin Brancusi s-a nascut pe 18 februarie 1876 si de-a lungul vietii a avut o activitate artistica impresionanta realizand nu mai putin de 215 sculpturi. Brancusi s-a stins din viata pe 16 martie 1957, departe de tara, la Paris.
Dorinta acestuia de a lasa Romaniei operele sale a fost refuzata de guvernul comunist al acelor vremuri, iar sculturile lui Brancusi au ajuns pe mana autoritatilor franceze.

Brancusi a apartinut “unor cercuri selecte de artisti” ale vremurilor sale, in sculptura sa remarcandu-se frecvent influenta moderna. Acesta a abstractizat arta sculpturii asemeni lui Picasso in pictura.
Constantin Brancusi a fost incurajat sa sculpteze de francezul Auguste Rodin, iar in cercul prietenilor lor intrau Pablo Picasso, Man Ray si Henri Rousseau.

Pe 23 februarie 2009, sculptura din lemn Madame L.R. A fost licitata contra sumei de 29,2 milioane de euro, depasind recordul obtinut anterior pe alta opera de 27,45 milioane de dolari.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY