Bilantul revoltelor din Libia: 84 de morti

0
313

Potrivit Human Rights Watch, citat de BBC, in urma revoltelor si protestelor din Libia impotriva regimului colonelului Muammar Gaddafi, bilantul mortilor a ajuns la 84 de persoane.
Cele mai importante manifestatii impotriva regimului lui Gaddafi au avut loc la Benghazi, al doilea oras ca marime din Libia, unde spitalele au raportat vineri 35 de morti!

Protestele libanezilor vor continua si astazi televiziunea publica a avertizat ca vor avea loc si alte represalii. Puterea a taiat accesul populatiei la internet, iar in unele zone a taiat pana si energia electrica. Potrivit BBC site-urile Facebook sau Al-Jazeera in limba araba nu mai pot fi accesate.

Vineri protestatarii au fost surprinsi de focuri de arma din partea fortelor de securitate impotriva manifestantilor din Benghazi.

Gaddafi, cel mai longeviv lider arab
Colonelul Muammar Gaddafi este cel mai longeviv lider din lumea araba, aflandu-se la carma tarii din 1969. Libia este unul dintre statele arabe afectate de demonstratii pro-democratice dupa caderea regimului Zine El Abidine Ben Ali din Tunisia, in luna ianuarie. Si liderul egiptean Hosni Mubarak a fost inlaturat de la putere pe 11 februarie.

LEAVE A REPLY