Cea mai ieftină tabletă PC este făcută de români

0
2123

Cu numai 20 de angajați, firma Evolio a dezvoltat un Tablet PC care costă doar 750 lei. Aceeaşi firmă pregăteşte pentru vara aceasta o nouă tabletă comparabilă la funcții cu Apple sau Samsung cu un preț care nu va depăși 2000 lei!

Au dezvoltat tableta PC într-o jumătate de an

Liviu Nistoran împreună cu echipa sa au dezvoltat tableta PC într-o jumătate de an. Aceștia s-au orientat pentru piesele hardware pe piețele din Taiwan și Coreea, iar pe partea de software au mers pe mâna Google cu Android.

În Evenimentul Zilei, Liviu Nistoran a specificat că întâmpină oarecare probleme din partea Google pe partea de software, deoarece Evolio este o firmă mică și nu se poate compara cu giganții Apple sau Samsung. „Avem o problemă majoră cu programul de operare de la Google, Android. Nu ni se dă ce i se dă lui Samsung, spre exemplu. Nu avem ultimele versiuni. Le putem instala, dar nu se poate deschide Android Market (n.r. – magazinul virtual de aplicaţii), suntem oarecum frânaţi şi sperăm să îmbunătăţim comunicarea cu Google”, a declarat Nistoran pentru Evenimentul Zilei.

Noua tabletă PC oferită de Evolio va fi comparabilă cu iPAD și Samsung Galaxy Tab

Băieții de la Evolio lucrează la un nou produs, pe care speră să-l ridice la perfomanțele iPad sau Galaxy Tab la un preț mai mic, pentru buzunarul românilor.

„Va fi mai mare, mult mai puternică decât actuala şi va avea același tip de display ca al iPad-ului. Încercăm să ținem prețul sub 2.000 de lei”, spune șeful brandului Evolio despre tableta care ar urma să se lanseze cel mai probabil în luna iunie.

Actuala tabletă PC este foarte bună la navigatul pe internet și ideală pentru aplicațiile multimedia, însă este slabă, din punct de vedere ethnic, pentru pasionați de jocuri.

LEAVE A REPLY