Fumatul ar putea fi interzis în restaurante şi cluburi

0
346

Deputatul PSD de Constanţa Manuela Mitrea a iniţiat şi depus un proiect de lege prin care să se interzică fumatul în baruri, terase, discoteci sau cluburi. Motivul principal al proiectului iniţiat de Manuela Mitrea este acela că tot mai mulţi tineri se apucă de fumat, iar localurile cu pricina devin din ce în ce mai frecventate de fumători, care pe lângă faptul că ar pune în pericol sănătatea celor din jurul lor fumând, dau un exemplu prost pentru tinerii ce s-ar putea lăsa influenţaţi.

„Sper din tot sufletul ca proiectul sa treaca, ne aliniem si noi astfel la standardele din vestul Europei. Nu mai spun ca in unele state americane s-a interzis de cativa ani fumatul in localurI”, a declarat Manuela Mitrea pentru Replica online.

„Eu ii inteleg pe cei care pot fi nemultumiti, pentru ca si eu am fost fumatoare, dar trebuie evidentiat aspectul negativ al acestei probleme, ca tot mai multi tineri fumeaza, iar copiii si nefumatorii sunt cei mai afectati, desi nu au nici o vina”, a mai spus Mitrea.

Potrivit legii în vigoare fumatul este permis în locurile închise special amenajate în acest sens pentru fumători, cu respectarea unor condiţii obligatorii: a) să fie construite astfel încât să deservească fumatul şi să nu permită pătrunderea aerului viciat în spaţiile publice închise; b) să fie ventilate, dotate cu scrumiere şi extinctoare şi să fie amenajate în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind prevenirea şi stingerea incendiilor; c) să fie marcate, la loc vizibil, cu unul dintre următoarele indicatoare prin care să se indice: «Spaţiu pentru fumători», «Loc pentru fumat», «Camera de fumat», «încăpere în care este permis fumatul», astfel încât orice persoană să poata fi avizată de faptul că numai în acel spaţiu se poate fuma”.

LEAVE A REPLY