Guvernul vrea să închidă Magazinele de Vise

1
386

Guvernul începe războiul împotriva comerciaţilor de „droguri legale” la nivel de judeţ şi municipii. Într-o videoconferinţă susţinută de premierul României Emil Boc s-a adus la cunoştinţă prefecţilor programul de măsuri anti-Spice Shop-uri elaborat.

„Studiaţi cu maximă atenţie ordinul semnat de către miniştrii de resort, alcătuiţi echipele de control, interveniţi direct şi fără menajamente în combaterea acestui fenomen” a declarat, conform Evenimentului Zilei, Emil Boc prefecţilor, duminică.

Guvernul a pregătit un plan de combatere şi urmează a pregăti o lege cu privirea la comerţul etnobotanicelor. Prefecţii vor trebui să raporteze, lunar, Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) acţiunile desfăşurate în acest sens, iar, ulterior,  MAI va informa Guvernul.

Echipele de control din teritoriu vor fi mixte, acestea vor conţine pe lângă forţele MAI şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare, Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului.

Legea ce urmează a fi elaborată de Executiv pare a se îndrepta spre modelul polonez, considerată de premier fiind „cea mai avansată lege din UE”

1 COMMENT

  1. Mi s-a luat si mie o piatra de pe inima,dar n-am itneles daca isi asuma ei raspunderea, isi asuma si platile in numele nostru? Ca asa ar fi normal. Dar daca pot beneficia si eu de enlarge my pension, vreau sa stiu ce sa iau: pusca cu luneta?

LEAVE A REPLY