Circa 300 de morţi în Libia

1
756

Potrivit unui bilanţ oficial în urma protestelor din Libia 300 de persoane şi-au pierdut viaţa. Din totalul victimelor, 242 sunt civili iar 58 sunt militari.
Marea majoritate a celor care şi-au pierdut viaţa se aflau în oraşul Benghazi, care este şi centrul revoltei din Libia. Manifestaţiile protestatarilor sunt îndreptate către regimul condus de Muammar Kadhafi. Bilanţul prezentat zilele acestea, privitor la numărul victimelor, reprezintă prima estimare oficială din aceată zonă.

1 COMMENT

 1. de Biblioteca PC(N) la 01:17 0 comentarii sâmbătă, 12 martie 2011
  Franța – în fruntea imperialiștilor fasciști
  Tot mai des avem știri despre abandonarea, de către conducerea actuală, a poziției tradiționale a Franței, fovarabilă Păcii și înțelegerii. Devenită susținătoare a agresiunilor împotriva unor state libere și independente, cu conducere democrată, Franța, în calitatea ei de Stîlp al Imperiului European, își vîră coada de diavol în treburile altor state și teritorii. Neputînd suporta regimurile stabile din Africa și Asia, conducerea Franței, cu vechi apucături imperiale, actual fasciste, lipsită de demnitatea și răbdarea tradiționale, specifice Poporului Francez, ajunge la o recunoaștere ridicolă a unui ”guvern fantomă” amplasat în Estul Libiei, nu întîmplător lîngă Egiptul în care, de curînd, altă zurbă, de același fel, a ieșit victorioasă (vremelnic)…
  Poate că gestul ne-ar putea trimite gîndul la faptul că visătorii imperialiști au fitile și în restul țărilor din Africa de Nord -și nu numai- precum și în Orientul Apropiat; știm deja de implicarea activă a Franței în toate agresiunile fasciste ale NATO, în susținerea fasciștilor agresori, Bușiblerii anglo-americani, pe care, ambițioasă, acum, i-a surclasat.
  Sperăm și dorim ca Istoria să dea îndreptățite replici dure unor astfel de agresiuni de tip fascist și, în cazul dat, urăm conducerii constituționale, democrate, a Libiei să-i zdrobească pe agresorii externi și pe zurbagiii vandali din interior. Este dreptul sfînt ca legala conducere a Statului Libia să ia orice măsură împotriva violatorilor ordinii în stat ! Avem, pentru aceasta, convingerea că în Libia acționează bande infracționale, formate din dezechilibrați, dirijați, degradați și conduși din afară, în interesul imperialiștilor agresori. Socotim că oficialitățile statului și armata Libiei au nu numai dreptul, ci și datoria să-i stîrpească în totalitate pe bezmeticii care atentează la siguranța statului și la viața cetățenilor.
  În același timp, socotim că legala conducere a Statului Libia are asentimentul Puterii constituționale și al forțelor politice democrate, reprezentînd masele populare, în primul rînd referindu-ne la Partidul Comuniștilor, a cărui atitudine trebuie să fie dată publicității de urgență.
  Moarte agresorilor ! Rușine Imperialiștilor fasciști ! Trăiască Libia Democrată și Independentă, în frunte cu Colonelul Moammar Gadaffi !
  12 martie 95
  Prof. Gheorghe UNGUREANU
  Publicat de Biblioteca PC(N) la 09

LEAVE A REPLY