O mână de ajutor pentru şomeri

1
338

Astăzi a fost lansat în Prahova un proiect care are ca obiectiv general facilitarea integrării pe piaţa muncii a persoanelor fără loc de muncă. Principalul organizator al proiectului este o firmă autohtonă care a reuşit atragerea unor sume de bani din cadrul Fondului Social European dar şi din cadrul bugetului României.

Proiectul a debutat prin programul de implementare încă de la începutul lunii ianuarie a anului curent urmând a se desfăşura pe o perioadă de 24 de luni. Valoarea totală eligibilă a acţiunii este de peste 2.000.000 de lei. „Întâlnirea de astăzi lansează practic în mod oficial proiectul nostru pentru dezvoltarea resurselor umane. Totodată, astăzi ne întâlnim cu toţii, adică o parte din grupul ţintă şi organizatori. Astfel încât toată lumea poate să afle despre ce este vorba. Proiectul nostru o sa dureze 24 de luni până în ianuarie 2013, astfel că între timp vom pute avea ocazia să cunoaştem şomerii, să îi ajutăm să îi informăm despre piaţa muncii, să îi consiliem să îi formăm şi de asemenea să mediem relaţia între ei şi mediul privat adică potenţialii angajatori”, a declarat pentru informatiazilei.ro Elena Dochie, coordonatorul intern al proiectului.

La eveniment au participat şi o serie de autorităţi locale care şi-au manifestat interesul pentru asemenea proiecte care vizează în mod direct judeţul Prahova. „Este un eveniment destul de important pentru judeţul nostru, pentru regiunea de dezvoltare, mai ales astăzi când ştim foarte bine că locurile de muncă reprezintă o mare problemă. Sperăm ca astfel de acţiuni organizate cu ajutorul finanţărilor europene să mai deblocheze un pic această situaţie destul de grea a şomerilor. Ne punem mari speranţe în astfel de programe şi oferim tot sprijinul Consiliului Judeţean pentru astfel de evenimente”, ne-a declarat Mihail Fâcă, administrator public al judeţului Prahova.

Grupul ţintă al acţiunii de ajutoarare a persoanelor fără loc de muncă este pentru moment de 2000 de şomeri, aceasta urmând să de desfăşoare concomitent şi în judeţe precum: Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa şi Teleorman.

1 COMMENT

  1. As dori un loc de munca. Nu conteaza ce trebuie sa numai sa mucesc si atat. Daca se poate sa muncesc in Bucuresti si sa locuiesc in Bucuresti undeva la un Camin sau ceva de genul sau sa-mi gasesc o Firma care are cazare.

LEAVE A REPLY