Crema ta câte chimicale are?

0
259

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie cosmeticele și produsele de îngrijire a pielii folosite zilnic, în special de femei, conțin în medie 175 de chimicale, informează cotidianul Gândul.

Pentru a fi frumoase și îngrijite, femeile folosesc în medie pe zi 12 produse cosmetice fără să știe ca în decursul unui an pielea absoarbe aproximativ 2,3 kilograme de substanțe toxice, compuși care pot provoca apariția cancerului, a iritațiilor pielii sau a îmbătrânirii premature.

În plus, eczemele, alergiile, acneea sau dezechilibrele hormonale sunt tot semne ale toxicității produselor de îngrijire.

Cremele de corp conțin phenol sau acid carbolic substanță care poate duce chiar la insuficiență respiratorie.
Unele creme hidratante pot conţine, sub numele de vaselină sau parafină, un amestec de hidrocarburi aromatice din petrol ale căror denumiri de pe etichete conţin prefixele “propyl” sau “methyl”. Acestea nu lasă pielea să respire, blocând astfel eliminarea toxinelor din corp. Pot sărăci pielea de propriile uleiuri naturale, efectul fiind uscarea şi crăparea acesteia, îmbătrânirea prematură şi acneea.
Parfumul este o altă substanţă care poate duce la apariţia dermatitelor, datorită efectului de uscare a pielii.
Toluenul şi formaldehida sunt substanţe nocive des întâlnite în oja sau lacul de unghii. Potrivit specialiştilor, aceste substanţe pot produce reacţii alergice tegumentare.
Parabenii sunt substanţe cu rol de conservare, folosite în majoritatea produselor cosmetice. Studiile de specialitate au demonstrat că parabenii cresc riscul apariţiei cancerului.

Până și săpunul, gelul de duș sau șamponul conțin diferite substanțe toxice, cum ar fi SLS-ul (lauril sulfatul de sodiu) cu rol de curățare a pielii. SLS-ul însă poate distruge bariera naturală de grăsime a pielii determinând apariția dermatitei de contact. În plus, aluminiul conținut de antiperspirante poate cauza apariția de tumori, în special a celor mamare.

LEAVE A REPLY