Costea a fost arestat pentru 29 de zile

0
261

Cornel Costea, şeful vămii din Ploieşti a primit mandat de arestare pentru o perioadă de 29 de zile la o zi după descinderile din Prahova. Costea a declarat judecătorilor că a primit mită 90.000 de lei, din care şi-a oprit o treime, restul de bani urmând să ajungă la preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Conform magistraţilor, Costea a fost cooperant şi sincer în declaraţiile pe care le-a oferit. De asemenea, oamenii legii au specificat că şeful vămii din Ploieşti a descris cu lux de amănunte felul în care circulau sumele de bani pentru mită.

“în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011 a primit suma de 90.000 de lei din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P. şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B.”, susţin procurorii că ar fi explicat Costea, potrivit Mediafax.

Şeful Biroului Vamal din Prahova a fost pus sub arest joi pentru fapte de corupţie, fiind prins în flagrant în timp ce lua mită 10.000 de lei din partea unei firme care făcea export din Turcia.

LEAVE A REPLY