În Noua Zeelandă 147 oameni au murit iar 50 sunt dispăruţi

0
287
Sursa FOTO: antena3.ro

Conform unui bilanţ oficial, cu privire la cutremurul care a lovit Noua Zeelandă marţi 22 februarie, 147 de persoane şi-au pierdut viaţa iar 50 sunt date dispărute. Până la formularea unei statistici oficiale, autorităţile din această ţară dăduseră publicităţii informaţia potrivit căreia 200 de oameni sunt dispăruţi.

Bilanţul precedent dat sâmbătă publicităţii, menţiona că 145 de persoane au fost ucise în urma cutremurului de marţi în Noua Zeelandă. Totodată, autorităţile menţionau că 200 de persoane erau de negăsit.

“Numărul morţilor este acum de 147, credem că cei care sunt confimaţi morţi vor fi figura pe lista persoanelor dispărute, avem deci încă 50 de persoane care lipsesc în continuare”, a declarat Dave Cliff, comandantul poliţiei din district, potrivit agenţiei Mediafax.

Seismul care a avut loc la 22 februarie este catalogat drept cel de-al doilea cel mai grav eveniment din istoria Noii Zeelande. Cel mai grav cutremur a avut loc în 1931 şi s-a soldat cu 256 de morţi.

Cel mai afectat oraş din ţară a fost Christchurch, seismul atingând 6.3 grade pe scara Richter. În urma seismului, o treime din clădirile localităţii riscă să fie supuse demolării, reconstrucţia fiind singura soluţie pentru localnicii de aici.

LEAVE A REPLY