Spectacolul celor mai intrigante măști are loc la Veneția

0
524


Dacă doriți să oferiți de Mărțișor un cadou cu adevărat de neuitat, misteriosul Carnaval de la Veneția desfășurat anul acesta între 26 februarie și 8 martie este ocazia perfectă. Carnavalul de la Veneția este cel mai mare și cel mai important festival italian. Este un amestec de tradiție, distracție, istorie și bună-dispoziție într-un oraș unic cu adevărat.
An de an, Carnavalul de la Veneția are un program foarte bogat și distractiv pentru participanții de toate vârstele, de la diverse concursuri până la concerte de muzică clasică, parade cu diverse tematici sau spectacole de teatru.
Cea mai frumoasă parte a Carnavalului însă este participarea miilor de oameni care măcar o dată pot fi toți egali într-un amalgam de diversitate și creativitate.
Lucruri inedite pe care nu pe știați despre Carnaval
Festivalul din Veneția datează încă din anul 1296.
Cuvântul italienesc ,,carnevale’’ provine de la cuvintele ,,carne’’ și ‚,vale’’ care se traduc literal prin ,,adio carne’’ semnificând o manifestație înaintea intrării într-o perioadă de post.
Festivalul venețian se deschide cu un eveniment denumit ,,il volo dell’angelo’’ – zborul îngerului. Această adaptare a unei tradiții mai vechi prezintă o femeie deghizată într-un înger care cu ajutorul unor hamuri coboară de pe un turn – clopotniță până în Piazzetta San Marco.
Un alt eveniment spectaculos al carnavalului îl constituie după-amiaza paradei de costume desfășurată în incinta Pieței San Marco.
Participanții la carnaval vin din toate colțurile lumii: din Marea Britanie, Franța și America de Sud, Germania sau Statele Unite.

LEAVE A REPLY