Furtuna Solara in 2013

0
210

Este cea mai mare furtună solară produsă vreodată şi este capabilă să producă dezastre de nivel energetic în întreaga lume. Astfel, sateliţii artificiali nu vor mai funcţiona, zborurile vor fi întrerupte, generatoarele de curent se vor supraîncălzi şi întreaga lume ar puta rămâne în beznă.

În aceeaşi avertizare, potrivit The Telegraph,oficialii de la NASA au spus că o super furtună solară poate cauza consecinţe catastrofale pentru oameni dacă aceştia nu vor fi pregătiţi.

Furtuna solară de natură magnetică, ar putea lovi brusc, ca un fulger, dezafectând orice aparat care foloseşte curent electric. Astfel, securitatea naţională a ţărilor ar putea fi compromisă pe o perioadă nedeterminată de timp, întrucât sistemele de apărare militară şi bancară nu vor mai funcţiona. „Ştim că se apropie dar nu ştim cât de rău va fi. Căile de comunicaţii prin satelit vor cădea, traficul aerian va fi afectat, sistemul bancar de asemenea, computerele noastre şi ele, tot ce este electronic va fi afectat. Multe zone vor rămâne fără curent electric” a declarat, potrivit The Telegraph, directorul de la Diviza pentru Studiul Soarelui de la NASA, Dr. Richard Fisher.

În timpul furtunii, temperatura Soarelui va depăşi 5.500 de grade Celsius.

LEAVE A REPLY