5 mâncăruri interzise

0
326


Supermarket-urile și restaurantele ne pun în fiecare zi la dispoziție felul de mâncare preferat, dar imaginați-vă cum ar fi ca unele produse să fie interzise.
Iată o listă de preparate pe care nu le vei găsi pe niciun raft la magazin.

1.Foie Gras
Foie gras este o delicatese făcută din ficat de gâscă. Este interzisă in Turcia, Uniunea Europeană și în Israel din pricina procesului dificil de îngrășare cu diverse preparate la care sunt supuse păsările timp de 8 zile asta înainte de a fi duse la abator.

2.Supă din aripioare de rechin
Practica de tăiere a aripioarelor de rechin a fost interzisă fiind considerată o practică barbară prin care aproape 60 000 de rechini erau găsiți morți în fiecare an. Supa din aripioare de rechin era considerată o delicatese în multe țări asiatice.

3.Laptele nepasteurizat
Laptele nepasteurizat a fost interzis în majoritatea Statelor Unite cât și în Canada. Chiar dacă a fost intens dezbătută ideea cum că laptele proaspăt ar fi plin de germeni de viruși, această practică este încă întâlnită în Europa, Asia sau Africa.

4.Absintul
În 1880 absintul a început să fie interzis din pricina comportamentului violent, a halucinațiilor și a bolilor mintale pe care le induce chiar și o cantitate mică din produs. Băutura interzisă conține tujon – un halucinogen extrem de puternic.

5.Peștele japonez fugu
Fugu este o specie de pește extrem de otrăvitoare. Mai exact, toate organele interne ale peștelui conțin o neurotoxină numită tetrodotoxină, responsabilă de moartea aproape instantanee a celui care îl consumă. În ciuda acestui fapt, anumite părți din pește sunt comestibile dacă bucătarul stăpânește arta tranșării unor părți din el.

LEAVE A REPLY