Obezitatea, inamicul sănătăţii sexuale

0
350

Femeile obeze au de 4 ori mai multe sarcini nedorite decât cele cu indice de masă corporală (IMC) normal, chiar dacă au parte de activitate sexuală mai puţină, iar bărbaţii obezi au mai multe boli cu transmitere sexuală decăt cei cu IMC normal, chiar dacă au mai puţine partenere sexuale.

Studiul publicat în British Medical Journal a ridicat problema obezităţii ca factor de risc pentru sănatatea sexuală in ţările dezvoltate, iar mesajul transmis a fost că, obezitatea afectează sănatatea şi longevitatea, dar şi viaţa sexuală.

Au fost intervievaţi 12.364 bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 18 şi 69 de ani, jumătate dintre ei avand IMC normal (18,5-25), 2.500 fiind supraponderali (IMC între 25 şi 30), iar 750 obezi (IMC peste 30).

Comparativ cu bărbaţii avănd IMC normal, cei obezi au avut o probabilitate cu 70% mai mică de a avea mai mult de o parteneră în ultimul an, iar probabilitatea de a suferi de disfuncţie erectilă a fost cu 250% mai mare.

În cazul femeilor, disfuncţia sexuală nu a fost asociată cu obezitatea, dar probabilitatea de a folosi metode contraceptive a fost mult mai mică, de aceea rata sarcinilor nedorite a fost crescută faţă de femeile cu IMC normal.

Probabilitatea femeilor obeze de a-şi fi întâlnit partenerul pe internet a fost de 5 ori mai mare decât pentru femeile normoponderale.

Un alt studiu publicat recent în jurnalul Fertility and Sterility a evidenţiat faptul că obezitatea se asociază şi cu un risc mărit de avort, ca şi pondere, obezitatea fiind pe locul doi după vârsta maternă.

Sursa : http://www.contraboli.ro/

LEAVE A REPLY