Fumatul în timpul sarcinii, efecte negative asupra inimii bebeluşului

1
276

Femeile care fumează în timpul sarcinii expun viitori bebeluşi şi copii la malformaţii congenitale la inimă, potrivit unui studiu realizat de Centrele de Control şi Prevenire a Îmbolnăvirilor din Statele Unite (CDC) şi dat publicităţii marţi, informează AgerPres.

Adolfo Correa, directorul medical al Centrului Naţional pentru Malformaţii Congenitale şi Dizabilităţi în Dezvoltare din cadrul CDC şi totodată autor al studiului, afirmă că au reuşit să dovedească o asociere între femeile însărcinate în primul trimestru, care fumează, şi malformaţiile inimii copiilor acestora.

Studiului arată că atunci când mama fumează în primele trei luni de sarcină, probabilitatea ca bebeluşul să se nască cu anumite malformaţii congenitale ale inimii este cu de la 20 până la 70 la sută mai mare decât în cazul femeilor care nu fumează.

Conform AgerPres Adolfo Correa a declarat că obstrucţionarea fluxului de sânge din ventriculul drept reprezintă o afecţiune foarte gravă, bebeluşii având nevoie de operaţie pentru a supravieţui.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY