Viciile mileniului 3

0
263

Viciile mileniului III

Consumul de alcool și supradozele de droguri și-au trăit perioada de glorie. Omul modern se confruntă cu noi vicii. Iată o listă a câtorva dintre ele.

1. Dependența de muncă. Dependenții de muncă sau ,,workaholicii’’ sunt persoanele care se simt împliniți doar dacă se epuizează prin muncă.
2. Dependența de televizor. Până la vârsta de 60 de ani un american își va fi petrecut 9 ani din viață în fața televizorului. În plus, tot mai mulți oameni consideră orele prelungite în fața tv-ului o sursă de relaxare.
3. Dependența albirii dinților. Cea mai solicitată procedură cosmetică din ultimii ani este albirea dinților. Pentru a avea un zâmbet strălucitor apelăm la acest tratament cosmetic a cărui cerere a crescut doar în Statele Unite cu până la 300%.
4. Dependența de sport. Ca și alte dependențe, abuzul de antrenament fizic poate fi dăunător sănătății prin epuizarea la care poate fi supus corpul. Un studiu publicat de revista ,,Behavioral Neuroscience’’ din 2009 se demonstrează unele similarități între dependența de sport și cea de droguri.
5. Dependența de cumpărături. Unul din 20 de oameni suferă de shopping-ul compulsiv, relatează un studiu recent. Acest viciu a fost pus în legătură cu depresia, creând astfel o stare de fericire temporară dependentului.
6. Dependența de sex. După scandalul Tiger Woods, a fost readusă în discuție problema dependenților de sex. Chiar dacă nu este trecută oficial în capitolul ,,dependențe’’, numărul în creștere al centrelor de ajutor și al terapeuților dependenței de sex demonstrează prezența acestei probleme.
7. Dependența de internet. Dacă ai navigat patru ore pe internet, fără să cauți ceva anume și nu ai vrut să îți oprești Pc-ul, nu poate fi considerată o problemă. Dar dacă faci acest lucru în fiecare zi, probabil suferi de Sindromul Dependenței de Internet.
8. Dependența de chirurgie estetică. În căutarea perfecțiunii, tot mai mulți dintre noi se lasă pe mâna bisturiului. Astfel,dacă dispui de resurse financiare îți poți cumpăra aproape orice din cabinetul chirurgului, de la sâni perfecți până la abdomen sculptat cu ajutorul laserului.

LEAVE A REPLY