Boxul românesc suspendat de către AIBA

0
179


Federaţia Română de Box a fost suspendată provizoriu de către Comitetul Executiv al AIBA, şi trimiterea spre Comisia de Disciplină a forului internaţional în vederea analizării dosarului.

“La data de 2 decembrie 2010, AIBA a acordat Federaţiei Române de Box încă două luni pentru organizarea alegerilor. Totuşi alegerile nu au avut loc, iar domnul Obreja continuă să fie preşedintele Federaţiei Române de Box, în ciuda suspendării sale pe termen lung. Astfel, Biroul Comitetului Executiv al AIBA a suspendat temporar Federaţia Română de Box din toate competiţiile, ceea ce înseamnă că niciun boxer, antrenor sau oficial nu e autorizat să ia parte la acţiunile AIBA, iar Federaţia Română de Box nu este autorizată să găzduiască competiţii continentale sau internaţionale de box până la alegerea unui nou preşedinte, iar o decizie a Comisiei de Disciplină este luată. Suspendarea este cu efect imediat”, se arată într-un comunicat al AIBA, publicat de Mediafax.
Rudel Obreja, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a suferit o suspendare în luna ianuarie a anului curent. Acesta a fost suspendat pe o perioadă de 11 ani de către federaţia internaţională a boxului, pe motiv că Obreja nu a respectat o mai veche sancţiune dată de Comisia de Disciplină a AIBA. De asemenea, Rudel este acuzat că ar fi folosit acte false pentru o procedură disciplinară.

LEAVE A REPLY