Cutremur de proporţii în Japonia. Seismul a atins 8.9 grade

0
206


Un seism devastator a avut loc astăzi, 11 martie, în Japonia. După producerea seismului a fost emisă o alertă de tsunami pentru Rusia, Insulele Mariane, Filipine şi Japonia. Potrivit autorităţilor locale din Japonia până în acest moment patru persoane şi-au pierdut viaţa iar altele au fost grav rănite.

Haos total în această dimineaţă în Japonia şi în capitala acestei ţări. Zeci de persoane au fost date dispărute iar autorităţile au declarat că potrivit unui prim bilanţ efectuat, patru persoane au fost ucise în urma seismului. Cutremurul care a avut loc în această dimineaţă a atins punctul de 8.9 grade pe scara Richter, urmat de alte replici intense.
Autorităţile din Japonia au emis avertismete privind producerea unor valuri tsunami care ar putea ajunge până la 6 metri înălţime.
“Am fost zguduiţi atât de violent încât a trebuit să ne agăţăm să nu cădem”, a mărturisit un oficial din municipalitatea Kurihara, cel mai grav afectată din această prefectură, conform Mediafax.
“Eram în birou, la etajul zece al clădirii. Pereţii au început să se mişte, apoi mobila. Nu am văzut niciodată aşa ceva, mi-e teamă!”, a declarat Horikane Saki, un angajat al unui birou din cartierul Ginza, conform sursei citate.

LEAVE A REPLY