Centrala de la Fukushima nu va mai funcţiona

0
170
Centrala de la Fukushima nu va mai functiona - sursa foto realitatea.net

Purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez a anunţat duminică renunţarea la ideea repunerii în funcţiune a centralei de la Fukushima, transmite AFP, citat de HotNews.ro

 

“Judecând cu obiectivitate situaţia instalaţiei, cred că pare evident că centrala Fukushima Daiichi (Nr. 1) nu este în stare de funcţionare din nou”, a declarat Yukio Edano la o conferinta de presa care a avut loc duminica, 20 martie.

Centrala de la Fukushima este situată în zona de coastă a Japoniei, la circa 250 km nord-est de capital Tokyo. Aceasta a fost construită cu 41 de ani în urmă. Centrala nipona are în componență șase reactoare, care au suferit avarii grave datorită cutremurului de 9 grade pe scara Richter, cel mai puternic seism înregistrat vreodată în Japonia. După producerea cutremurului un tsunami devastator a lovit tărâmul nipon.

În urma cataclismelor naturale, au fost distruse, într-o proporție mare, patru dintre cele șase reactoare ale centralei de la Fukushima. Specialiștii niponi au încercat până acum numeroase soluții de răcire a surselor radioactive, printre care se numără și turnarea unor cantități uriașe de apă din elicoptere ori cu ajutorul tunurilor de apă.

LEAVE A REPLY