ALERTĂ în Japonia: Fum dens din reactorul 3 al centralei Fukushima

0
238

Fum de la reactorul 3 al centralei Fukushima - sursa foto lideruldeopinie.ro
Luni după-amiază o parte a personalului de la centrala nucleară Fukushima din Japonia a fost evacuată. De la reactorul 3 a început să iasă un fum dens, a anunțat Tokyo Electric Power, informează mediafax.ro

“La ora 15.55 (08.55 ora României), am primit un raport de la centrală care precizează că un fum negru iese din reactorul 3. Am ordonat evacuarea personalului care se află în apropiere”, a declarat un oficial din cadru Tokyo Electric Power, potrivit sursei citate.

Reactorul cu numărul 3 din cadrul centralei nucleare de la Fukushima a suferit grave avarii în urma seismului și a tsunamiului din 11 martie. Acoperișul centralei a fost distrus, datorită unor explozii puternice de săptămâna trecută. Deflagrațiile s-au produs ca urmare a acumulării de hidrogen, din operațiunile de depresurizare.
Din toate reactoarele centralei Fukushima, cel de-al treilea prezintă cel mai mare risc. Acesta este încărcat cu MOX, un amalgam de oxid de uraniu și plutoniu, substanțe extreme de nocive.

Autoritățile locale din Japonia au anunțat că intenționează să efectueze măsurători ale nivelului radioactivității în marea din apropierea regiunii Fukushima.
“Este posibil ca o cantitate mică de substanţe radioactive să se fi scurs în mare” , a recunoscut un oficial din cadrul Agenţiei japoneze pentru Siguranţa Nucleară, conform mediafax.ro

LEAVE A REPLY