Doi jurnaliști de la AFP, dispăruți în Libia

0
176
Jurnalistii dispar in Libia - sursa foto romanialibera.ro

Dave Clark și Roberto Schimdt, jurnaliști ai agenției France-Presse, trimiși să relateze despre evenimentele din Libia, nu au mai putut fi contactați de vineri seară, moment în care se aflau în regiunea Tobruk, estul Libiei, transmite mediafax.ro

 

Cei doi bărbați de 38 respectiv 45 de ani au transmis sâmbătă, prin intermediul unui e-mail, că vor merge la 30 de kilometri de Tobruk, unde urmau să se întâlnească, cu membrii ai opoziției liderului Muammar Kadhafi. Cei doi jurnaliști intenționau să obțină o serie de declarații de la cei care s-au refugiat în această zonă de teama luptelor care s-au declanșat.

Alături de ziariștii francezi era și fotograful agenției Getty Images, Joe Raedle, dar nici acesta nu a mai tranmis niciun semn de vineri. Teama ca cei trei să fie uciși este destul de mare deoarece, contactul cu agențiile era frecvent din partea trimișilor speciali.
În acest moment zona libiană este foarte periculoasă pentru corespondenții de presă, mulți dintre ei fiind declarați dispăruți, arestați ori uciși.

LEAVE A REPLY