Începe reconstrucția în Japonia

0
238
Japonia renaste din propria cenusa - sursa foto adevarul.ro

Poporul japonez începe reconstrucția zonelor devastate de cutremurul și tsunamiul care au devastat provinciile nipone. Circa 110.000 de clădiri au fost distruse total, iar constructorii au început deja procedurile pentru reabilitarea părților afectate ale țării, scrie Bloomberg, citat de 9am.ro

 

Companiile japoneze din domeniul contrucțiilor s-au mobilizat pentru a putea începe refacerea țării lovită puternic de un cutremur cu 9 grade pe scara Richter,urmat de tsunami. Mii de muncitori au fost delegați în zona devastată iar alături de aceștia au fost aduse echipamente, generatoare și materiale pentru ridicarea unor noi clădiri. “Am primit după cutremur foarte multe cereri pentru proiectoare, generatoare și echipament de construcții. Ne pare rau că nu avem stocuri suficiente pentru toată lumea”, a declarat un purtator de cuvant al companiei Nishio Rent All din Osaka, potrivit surselor citate. Executivul japonez a solicitat unor societăți precum Daiwa House Industry, furnizarea a circa 30.000 de locuințe temporare, pentru a putea adăposti 350.000 de persoane care sunt în prezent în centre de adăpost. Premierul nipon, Naoto Kan a făcut o promisiune oamenilor că toată zona devastată va fi reconstruită de la zero, iar 1.500 de drumuri, 48 de poduri și 15 căi ferate vor fi ca și noi în scurt timp.

Potrivit specialiștilor în domeniul construcțiilor, refacerea zonelor devastate ar putea dura un an de zile la ritmul în care se lucrează momentan în Japonia.

 

LEAVE A REPLY