Wyclef Jean, împușcat în Haiti

0
167


Cântărețul Wyclef Jean a fost împușcat în mână sâmbătă noaptea, în ajunul alegerilor prezidențiale din Haiti, informează gândul.info.

Fostul lider al trupei Fugees, a fost atacat şi împuşcat în mână în timp ce îşi conducea maşina prin capitala ţării, Port au Prince, împreună cu artistul hip-hop Busta Rhymes şi producătorul Jimmy Rosemond. Atât motivele, care au stat la baza acestei acțiuni, cât și agresorul rămân necunoscute. Rana provocată de împuşcătură este una superficială, aşa că artistul nu a avut nevoie de spitalizare îndelungată, fiind externat după ce a primit tratamentul necesar. Artistul îl sprijină în cursa electorală pe Michel Martelly, un muzician în vârstă de 50 de ani.

Duminică, 20 martie, a avut loc în Haiti cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în care Martelly se confruntă cu fosta primă doamnă a ţării, Mirlande Manigat. Wyclef Jean,deținător a două premii Grammy, s-a înscris în cursa pentru alegerile prezidenţiale din ţara sa natală, Haiti, anul trecut. Cu toate acestea, consiliul electoral din această ţară i-a respins candidatura, deoarece artistul locuieşte în prezent în SUA. Wyclef Jean este și ambasador al bunăvoinţei, lansând în 2008 un program de combatere a foametei iar în decembrie 2010 a lansat un nou album intitulat ,,If I Were President, the Haitian Experience”.

LEAVE A REPLY