Muammar Kadhafi a dispărut

0
205

Muammar Kadhafi e de negasit
Coaliția internațională, care gestionează în acest moment atacurile din Libia, nu știe unde se află liderul acestei țări, Muammar Kadhafi. Deși au bombardat un complex în care dictatorul libian locuiește, acesta nu a fost de găsit, a declarat generalul Carter Ham, potrivit mediafax.ro

“Nu ştiu unde se află liderul libian, dar nu am făcut eforturi pentru a-l găsi”, a declarat şeful Comandamentului Africa al armatei americane, care conduce forţele coaliţiei angajate în Libia, conform sursei citate. “Misiunea mea nu este legată de această persoană, noi nu îl atacăm, nu căutăm să ştim unde se află” , a adăugat Carter Ham.

Duminică au fost lansate rachete asupra unor regiuni din Libia, și totodată au fost aduse în discuție obiectivele S.U.A, Franței și Marii Britanii, în condițiile în care Rezoluția 1.973 a ONU prevede clar, că o intervenție unui stat străin, în acest caz Libia, se va face doar cu scopul preotejării populației.
Generalul american Ham nu s-a ferit să recunpască faptul că intervențiile coaliției internaționale s-ar putea finaliza tot cu Kadhafi la cârma Libiei. “Cred că nu este nimeni care să considere acest lucru ideal, dar îmi pot imagina această situaţie ca posibilă, cel puţin conform misiunii care mi-a fost încredinţată”, a declarat acesta.
Carter Ham a mai precizat că forțele americane au în interes obiectivele militare ale Libiei și nu intenționează să continuie ofensiva și pe cale terestră. De asemenea, acesta a mai subliniat că S.U.A doresc impunerea unei zone de interdicție aeriană în Libia.
“Nu avem ca misiune să susţinem forţele de opoziţie, dacă acestea se angajează în operaţiuni ofensive”, a conchis americanul.

LEAVE A REPLY