Cine e de vină pentru accidentul de la Iași ? Frânele funcționează – expertiză

0
415

Accidentul inca nu are un vinovat - sursa foto mediafax.ro
Sistemul care asigură frânarea la tramvaiul, care a provocat un accident luni, funcționează. În urma unei expertise, realizate în depoul regiei de transport din Iași, a fost stabilit acest lucru, susține Adrian Mihai, purtătoru de cuvânt al regiei, scrie mediafax.ro

“S-a făcut prima probă tehnică la acest tramvai. Mijlocul de transport a stat în depou sigilat toată noaptea, iar dimineaţă, în prezenţa membrilor comisiei, a fost scos din depou. Vagonul a fost scos din hală, iar după câteva zeci de metri a frânat. S-a observat că sistemul de frânare funcţionează. Tramvaiul s-a oprit imediat “, a precizat Adrian Mihai, potrivit sursei citate.

Momentan este prea devreme să se stabilească vinovatul pentru producerea accidentului, în urma căruia o persoană și-a pierdut viața, a mai spus purtătorul de cuvânt al regiei de transport Iași.
“Acesta e un element important în cadrul anchetei. Faptul că a frânat arată că sistemul funcţionează. Rămâne de stabilit dacă sistemul de frânare a funcţionat şi ieri (luni – n.r.), când s-a produs nefericitul accident”, a afirmat Adrian Mihai.

” Se fac cercetări pentru a se stabili dacă a fost o culpă exclusivă a vatmanului sau dacă a fost vorba despre o defecţiune de moment la sistemul de frânare “, a declarat Cornelia Prisăcaru, prim-procurorul Tribunalului Iași.

LEAVE A REPLY