Greva generală a CFR-iștilor a fost anulată

0
234

CFR renunta la greva - sursa foto stiriazi.ro
Reprezentanții Căilor Ferate Române au anunțat că renunță la greva generală, care era programată pentru miercuri. Totul pentru că, bugetele celor trei companii, CFR Călători, CFR Marfă și CFR SA, au fost aprobate. Momentan se așteaptă convocarea sindicatelor la discuții pentru noul contract colectiv de muncă, informează www.mediafax.ro

Gheorghe Frățică, președintele Federației Mișcare-Comercial, a spus marți, pentru agenția MEDIAFAX, că datorită faptului că, bugetul pentru cele trei mari companii a fost aprobat, s-a luat decizia ca protestul de miercuri să fie suspendat.

“Aşteptăm ca unităţile să ne cheme la negocieri pentru a încheia noul contract colectiv de muncă. Deocamdată nu mai putem vorbi despre grevă. Acum avem bugetele aprobate şi putem începe negocierile”, a precizat Frățică, conform sursei citate.

Pe de altă parte, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a spus marți că în cel mai scurt timp posibil urmează a fi semnate contractile colective de muncă de la companiile feroviare.
“Pot face grevă, e libertatea fiecărui cetăţean, dar obligaţia mea este să mă preocup de starea căii ferate şi a angajaţilor, astfel încât România să aibă o cale ferată competitivă pe piaţa europeană. Nu este şi preocuparea lor (a liderilor de sindicat, n.r.)”, a spus Boagiu după o conferinţă de presă.

Boagiu a subliniat că, momentan, datoriile și penalizările de la companiile CFR acoperă, aproximativ, 1 % din Produsul Intern Brut.

LEAVE A REPLY