Consumul de apă de la robinet interzis în Tokio

0
178

Apa de la robinet contaminata in Tokio sursa foto ghidulbacaului.ro
Autoritățile din capitala Japoniei au cerut astăzi populației să oprească folosirea apei de la robinet pentru prepararea hranei bebelușilor, informează mediafax.ro.

Metropola aflată la 250 de kilometri sud-vest de centrala nucleară Fukushima prezintă un nivel de iod radioactiv care depășește limita legală admisă pentru sugari. Potrivit unui reprezentant al Guvernului japonez în mostrele prelevate din apa curentă din metropolă concentrația de iod era de 210 becquerel pe kilogram, depășind cu mult limita admisă de autoritățile nipone de 100 de becquerel pentru bebeluși.

În plus, premierul japonez Naoto Kan a cerut populaţiei să nu consume legume detectate cu un nivel anormal de radioactivitate cum ar fi spanacul, brocoli, varza şi conopida. De asemenea, s-a interzis vânzarea de legume verzi din Fukushima şi a laptelui crud şi a pătrunjelului din Ibaraki.

Un nivel ridicat de substanțe radioactive s-a semnalat și în apa de mare din vecinătatea centralei Fukushima. Autoritățile nipone iau în calcul și o posibilă contaminarea a peștelui și a fructelor de mare provenind din aceste zone.

LEAVE A REPLY