Elizabeth Taylor a încetat din viață

0
174


Actrița americană, Elizabeth Taylor, în vârstă de 79 de ani, a încetat din viață azi dimineață în urma unui infarct în spitalul Cedars- Sinai din Los Angeles, potrivit mediafax.ro

Taylor fusese internată în urmă cu şase săptămâni din cauza unei insuficienţe cardiace, actrița fiind diagnosticată cu insuficienţă cardiacă congestivă în urmă cu aproape şase ani. Alături de ea, în ultimele clipe de viață, s-au aflat cei patru copii ai actriței.
,,Mama mea a fost o femeie extraordinară, care a trăit viaţa din plin, cu multă pasiune, umor şi dragoste . Remarcabila ei interpretare din filme, succesul ei ca femeie de afaceri şi lupta ei curajoasă şi de neoprit împotriva SIDA ne face mândri de ceea ce a realizat ea. Ştim că lumea este mai bună deoarece mama a trăit în ea. Moştenirea ei nu va fi niciodată distrusă, spiritul ei va fi mereu alături de noi şi iubirea ei va fi veşnic în inimile noastre”, a declarat fiul actriţei, Michael Wilding.
Elizabeth Taylor și-a câștigat statutul de vedetă încă de la vârsta de 12 ani odată cu interpretarea din filmul ,,Vis de Glorie”. De-a lungul carierei, actrița a avut roluri memorabile care vor rămâne emblematice în istoria cinematografiei, fiind recompensată cu două premii Oscar pentru interpretările din ,,Butterfield 8” din 1960 și ,, Who’s afraid of Virginia Woolf” din 1966. Taylor a fost căsătorită de opt ori – de două ori cu actorul Richard Burton. Ultimul său mariaj, cu muncitorul în construcţii Larry Fortensky, a durat cinci ani şi s-a încheiat în 1996.

LEAVE A REPLY