Femeile au sânii din ce în ce mai mari

0
252

femeile au sanii din ce in ce mai mari sursa foto ghid-culinar.ro
Rafurile magazinelor de lenjerie intimă sunt luate cu asalt de măsuri tot mai mari la sutien iar specialiștii se întreabă ce generează această creștere a sânilor.

Se pare că grăsimea este unul dintre răspunsurile cele mai evidente. ,,Grăsimea se depune pe sâni în același mod în care se acumulează pe coapse sau pe fese. Ne confruntăm cu o epidemie de obezitate așa că nu ar trebui să ne surprindă numărul tot mai mare de femei care solicită sutiene de cupe foarte mari” afirmă specialistul în cancer mamar Michael Baum, citat de dailymail.com.
Doctorul nutriţionist Marilyn Glenville consideră că ,,nu poate fi vorba doar de grăsime, ci şi de o dezvoltare a ţesutului mamar. Creșterea țesutului mamar este pus în legătură cu hormonul feminin estrogen. Din pricina lui, corpul femeilor se dezvoltă în perioada pubertății. Deci acest hormon ar trebui studiat.”
Glenville susţine că suplimentele de creştere a sânilor ar putea reprezenta o altă cauză a măririi sânilor. În plus, femeile de azi fac parte din prima generaţie născută din mame care au folosit pastile contraceptive (acestea conţin hormoni).
În plus, tot mai multe femei din întreaga lume optează pentru sarcini la vârste înaintate. Acest lucru duce la o mai mare expunere la estrogen, din cauza numărului ridicat de menstruaţii.
Creşterea nivelului de estrogen este foarte greu de evitat, având în vedere că acest hormon se găseşte şi în alimente de bază, precum laptele de vacă. De asemenea, un derivat al estrogenului, care are efecte similare cu acesta, se găsește în deodorante, cosmetice și loțiuni de corp. ,,Odată cu aplicarea produselor pe corp,pielea noastră absoarbe chimicalele care provoacă creșterea țesutului mamar” , adaugă Marylin Glenville.
sursă: zeenews.com

LEAVE A REPLY