Medicii pleacă pe bandă rulantă din România

0
264

Medicii pleaca peste hotare - sursa foto trombon.ro
Din ce în ce mai multe cadre medicale din România își fac bagajul și pleacă în alte țări pentru a căuta un loc de muncă. Salariile mult mai mari și condiții mult peste cele din spitalele autohtone îi determină pe doctorii români să aleagă calea Occidentului în dauna plaiurilor mioritice.

Fenomenul migrării medicilor din estul Europei s-a amplificat în ultimele luni. Nu doar doctorii români pleacă peste hotare ci și cei unguri. “Nu mai există perspective pentru mine în Ungaria, plec în Germania, unde munca mea va fi recunoscută”, a spus Csaba Andok, un chirurg ungar în varstă de aproximativ 50 de ani, scrie MEDIAFAX, citat de 9am.ro
Numai în 2010, în Ungaria, peste 1000 de medici au cerut eliberarea unui certificat de la autoritățile din această țară pentru a putea profesa în străinătate.
Cel mai adesea, medicii care aleg Occidentul sunt cei tineri, care după ani de studii descoperă că sistemul medical din țările lor nu le oferă mare lucru din punct de vedere financiar. “Nemulțumirea este generală în rândul medicilor, în special din cauza degradării condițiilor salariale. Activitatea se realizează cu un personal foarte redus, ceea ce face ca presiunea cotidiana să fie aproape intolerabila”, a mai spus Csaba Andok, conform surselor citate.
În România fenomenul de migrare al medicilor se menține. Numărul doctorilor care preferă să plece în alte țări pentru a profesa, aproape că s-a dublat, cu circa 2779 de medici într-un singur an.

LEAVE A REPLY