Cum va fi vremea în următoarele luni

0
222

Primavara capricioasa
Vremea se va încălzi în următoarele luni, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, citată de gandul.ro. În luna aprilie se vor înregistra temperaturi medii între 10-12 grade, pe când în mai vom avea temperaturi între 16 şi 18 grade, iar în iunie, temperaturile medii prognozate sunt de 18-20 de grade.

În luna aprilie temperaturile medii pentru zonele sudice şi vestice ale ţării se vor situa între 8-10 grade. Cele mai răcoroase regiuni ale ţării vor fi depresiunile intramontane şi Maramureşul, unde valorile medii vor fi de 6-8 grade. Vom avea parte de averse de ploi însoţite de descărcări electrice.
Potrivit ANM, luna mai va fi cea mai călduroasă lună a primăverii, dar şi cea mai instabilă. Vom avea parte de o lună ceva mai călduroasă cu temperaturi medii între 16 şi 18 grade în Oltenia, Muntenia, sud-estul Moldovei, Banat şi Crişana. Nu vor lipsi nici zilele mai friguroase cu ploi abundente şi scurte, uneori chiar torenţiale.
În prima lună de vară ne vom bucura de zile frumoase cu soare, dar vom avea parte şi de ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice şi vânturi puternice, de scurtă durată. Cel mai cald va fi în Câmpia Română şi în Dobrogea unde se vor înregistra valori medii de 20-22 de grade. În Moldova, Banat şi Crişana vom avea 18-20 grade, iar în Maramureş şi Transilvania vor fi în jur de 16-18 grade.

LEAVE A REPLY