Seism cu magnitudinea 7 pe scara Richer în Myanmar

0
370

seism în Myanmar sursa foto adevarul.ro

Un cutremur puternic s-a produs joi seara în estul Myanmarului care a fost resimțit în toată peninsula indochineză și în China, a anunțat Institutul american de Geofizică (USGS) potrivit mediafax.ro.

Epicentrul seismului, care s-a produs la o adâncime de aproximativ zece kilometri, a fost localizat în apropierea frontierelor cu Thailanda şi Laos. Deocamdată nu există riscul producerii unui tsunami deoarece mișcarea telurică s-a produs în interiorul uscatului, fiind prea departe pentru a declanșa un val tsunami.
Cutremurul din Myanmar a provocat moartea a peste 70 de oameni și aproximativ 110 răniţi în cinci comune distincte, între care Tarlay şi Mine Lin, cel mai grav afectate, a precizat o sursă birmană anonimă.
În plus, seismul a fost urmat de o serie de replici în cursul acestei dimineți, a declarat Chris Herink director în Myanmar al organizației umanitare World Vision.
Cutremurul a fost resimţit pe o suprafaţă foarte extinsă, nu doar în Myanmar şi Thailanda, autoritățile regionale semnalând resimțirea seismului și în Bangkok, la Naypyidaw, capitala birmană, situată la mai multe sute de kilometri mai la sud,în Mandalay, precum şi în Vientiane, capitala Laosului. În Vietnam, cutremurul a fost resimţit la Hanoi cât și în provincia chineză Yunnan.

LEAVE A REPLY