Franks: România va ieși din recesiune la final de martie

0
198

Șeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, consideră că România va ieși din recesiune la sfârșitul lunii martie. Astfel, tehnic vorbind, săptămâna viitoare am putea fi cu un pas înainte pe drumul spre progres economic. Sună bine, dar românii au mai suferit astfel de deziluzii.

 

“Exista intotdeauns un grad de incertitudine si nu stiu exact care va fi cifra de la sfarsitul primului trimestru, dar cred ca indicatorii privind economia Romaniei sunt aproape universal pozitivi. Exista si unele exceptii, dar daca ne uitam la productia industriala, cresterea este foarte robusta, iar evolutia exporturilor, de asemenea, foarte pozitiva. Chiar si cele negative, precum vanzarile din retail sunt mai putin negative decat erau, iar indicatori precum increderea consumatorului s-au imbunatatit”, a declarat pentru MEDIAFAX seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, scrie 9am.ro.

 

El a arătat că indicatorii s-au îmbunătățit constant în primul trimestru și se așteaptă la o creștere modestă a economiei după primele trei luni ale anului.

Pentru a iesi tehnic din recesiune, economia unei tari trebuie sa inregistreze cresteri in doua trimestre consecutive. În ultimul trimestru al anului trecut, economia a crescut cu 0,1% față de cel anterior, informează același site.

LEAVE A REPLY