Județele unde găsești cea mai ieftină mâncare

1
277

Preturile alimentelor se majoreaza sursa foto timnews.ro
Cele mai mici preţuri la mâncare se găsesc în judeţele Argeş, Alba, Bacău, Covasna și Ialomiţa potrivit gandul.info. În plus, un locuitor din Bucureşti, Bihor, Vaslui sau Hunedoara cheltuie pentru aceleaşi produse de până la două ori mai mult.

Dacă pentru un kilogram de cartofi un bihorean ajunge să dea și 3,5 lei, în piețele din Covasna și București kilogramul de cartofi costă între 1,8 și 3 lei, potrivit statisticilor Ministerului Agriculturii. Tot bihorenii cumpără și cea mai scumpă carne de pui, la un preț de două ori mai mare față de carnea din piețele din Vâlcea și Argeș unde kilogramul de carne de pui se comercializează la un preț de 6,9-8,5 lei p kg.

Dacă în ultima perioadă prețul la ulei a crescut exagerat, ajungând și la 9 lei pe litru, o veste bună vine din partea producătorilor de ulei. ,, Pentru perioada următoare nu ne aşteptăm la modificări de preţ. Preţul barilului creşte, dar dolarul se ieftineşte”, a declarat pentru ,,Gândul” Viorel Zichil, de la patronatul producătorilor de ulei.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY