Privatizarea Petromului ar putea fi revizuită

0
201

Angajatii Arpechim ar putea iesii in strada - sursa foto corectnews.ro
Gheorghe Davidescu, Prefectul de Argeş, a declarat că va susţine constituirea unei anchete vizavi de contractul de privatizare a Petrom. Acesta susţine că există posibilitatea ca acest contract să fie revizuit, adăugând că se aşteaptă la proteste ale salariaţilor rafinăriei Arpechim, care au fost trimişi în şomaj, scrie romanialiberă.ro

“Susţin demersurile parlamentarilor de Argeş şi Vâlcea de constituire a unei comisii care să verifice modul în care s-a privatizat Petrom şi sper să se rezolve. De altfel, între prefecţii de Argeş şi Vâlcea, între o parte din parlamentarii celor două judeţe, au fost semnate protocoale de colaborare pentru a salva Arpechim şi Oltchim, protocoale înaintate şi Guvernului”, a spus Davidescu, conform sursei citate.

Pe deasupra, prefectul de Argeş a mai spus că se aşteaptă ca angajaţii de la Arpechim să recurgă la proteste adresate Prefecturii Argeş, adăugând că “după ce Petrom a luat decizia de a închide rafinăria. Sunt şanse să se ceară revizuirea contractului de privatizare al Petrom şi există şanse, vreau să vă asigur, ca statul român să intre în posesia unui procent mai mare de 50%, care să însemne majoritatea în Consiliul de Administraţie”, a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul Gheorghe Davidescu, citat de Mediafax.
Pachetul majoritar de acţiuni la OMV Petrom este divizat astfel: grupul austriac OMV 51%, Ministerul Economiei 20,64%, Fondul Proprietatea 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03%, iar 6,21% sunt scoase spre tranzacţionare pe BVB (Bursa de Valori Bucureşti).

LEAVE A REPLY