Taxele şi impozitele pot fi plătite online

0
193

Taxe si impozite, platite in sistem electronic - sursa foto - ziuadeconstanta.ro
Persoanele care au domiciliul în Târgu-Mureş şi sectoarele 2, respectiv 6 ale Capitalei vor avea posibilitatea, începând de miercuri, să îşi plătească taxele, impozitele şi amenzile cu ajutorul sistemului informatic www.ghiseul.ro, scrie mediafax.ro

Precizarea a fost făcută de către Valerian Vreme, ministrul Comnicaţiilor, care a mai spus că prin sistemul ghiseul.ro, pot fi achiziţionate domenii „.ro” de la Institutul de Cercetare – Dezvoltare în Informatică.
“www.ghiseul.ro rezolvă dintr-o dată mai multe probleme, atât ale cetăţenilor, cât şi ale administraţiilor locale, aducând un plus de confort, siguranţă şi rapiditate în ceea ce priveşte plata taxelor şi impozitelor. Cozile interminabile de la ghişee vor fi de domeniul trecutului iar timpul alocat plăţilor şi stresul cetăţenilor se reduce considerabil”, a spus Vreme în cadrul unei conferinţe, conform agenţiei www.mediafax.ro

Pe parcursul acestui an, platforma www.ghiseul.ro ar urma să fie extinsă în structura mai multor administraţii locale, iar în 2012 la nivel naţional să existe acoperire totală, a adăugat ministrul Vreme.
Primele oraşe care vor putea beneficia de serviciile platformei vor fi cele care au peste 150.000 de locuitori. A doua etapă a extinderii va adăuga localităţile care au până la 150.000 de locuitori, oficialii estimând că în maxim şase luni or fi integrate şi comune şi instituţii publice care nu îndeplinesc condiţiile din primele două categorii.

LEAVE A REPLY