De ce sunt femeile hărțuite pe stradă?

0
211

De la abordări neadecvate, fluierături, priviri insistente, atingeri și uneori chiar asalt sexual, toate fac parte din realitatea de zi cu zi a femeilor din întreaga lume. De ce au bărbații acest comportament și ce soluții sunt pentru a pune capăt hărțuirii stradale?

Potrivit 9am.ro, ,,Hărțuirea stradală se întâmplă pentru că societatea o permite și pentru că a scuzat-o cu replica ,,bărbații sunt bărbați”, spune Maggie Hadleigh-West, activistă și realizatoare de filme, pentru BBC. “În sens cultural, bărbații au fost îndoctrinați cu această scuză și astfel, a devenit un privilegiu pentru ei, acela de a merge pe strada și de a-și permite să își imagineze tot felul de lucruri în legătură cu o femeie. Societatea nu a corectat acest comportament”, spune aceasta. ,,În plus, este și o modalitate de a-și demonstra masculinitatea în fața altor bărbați”, afirmă Kathrin Zipper, specialistă în sociologie la Universitatea Northeastern.

Conform unui sondaj online realizat de un grup de activiști care luptă împotriva agresiunii stradale, 95% dintre respondente au declarat că au fost victimele hărțuirii stradale, informează 9am.ro. ,,Chiar dacă aceste gesturi sunt condamnabile, femeile sunt însă sfătuite să tacă, să nu vorbească despre cele ce li se întâmplă. Astfel, bărbații continuă în aceeași notă și împing limitele din ce in ce mai departe”, explică Emily May, fondatoarea grupului împotriva hărțuirii stradale britanic ,,Hollaback!”.

LEAVE A REPLY