Prelungește viața laptop-ului tău

0
235

Prelungeste-viata-laptop-ului-tau-sursa-foto-healthdetails.org
Ce trebuie să faci pentru ca laptop-ul tău să funcționeze ca la început și cîteva sfaturi cu privire la economisirea de energie îți oferă în rândurile de mai jos Fred Peters, președintele unei firme de IT și expert în ,,resuscitarea computerelor epuizate”.

Dacă nu știi ce e mai bine pentru laptopul tău între shut down sau modul ,,sleep”, Peters e de părere că cel mai bine este să ne programăm calculatoarele să intre în modul “sleep” după 15 minute şi să se închidă la sfârşitul zilei. Închiderile calculatorului (shut down) durează mai mult şi nici nu fac prea bine calculatorului. În acelaşi timp, modul “sleep” necesită mai multă putere şi este mai rapid, în timp ce modul “hibernate” necesită mai puţină putere, dar este mai lent.

Dar cum poți prelungi viața bateriei? Expertul în calculatoare ne sfătuiește să nu ţinem continuu şi laptopul în priză, şi bateria în laptop. În schimb, ar trebui să descărcăm bateria în fiecare zi, după care să băgăm laptopul în priză, pentru a o reîncărca.

Dacă optezi pentru un laptop în detrimentul PC-ului, poți face o economie importantă de energie pentru că laptopurile consumă de 5 ori mai puţină energie electrică. De asemenea, e de preferat să închidem toate perifericele (boxe, imprimantă etc) atunci când nu le folosim.
Iar pentru siguranța datelor stocate pe laptop, Peters ne recomandă folosirea unui hard drive extern pentru a ne asigura informațiile de pe calculator.
Sursă: gandul.info

LEAVE A REPLY