Din luna mai sunt retrase din circulație biletele RATB din hârtie

0
191

Dispar biletele RATB de hârtie

Biletele RATB din hârtie vor deveni istorie, începând din mai. Călătorii vor utiliza cardurile Activ sau Multiplu, se arată într-un comunicat citat de mediafax.ro.

Regia Autonomă de Transport București precizează că prin validarea celor două tipuri de carduri se vor obține informații cu privire la gradul de încărcare a vehiculelor, pe zone şi intervale orare, indicator care contribuie la realizarea unui obiectiv major respectiv cât și adaptarea capacităţii de transport la cerinţele publicului călător.
,,Este momentul ca RATB să-şi uniformizeze sistemul de colectare a contravalorii titlurilor de transport, ţinând cont de investiţiile făcute în sistemul automat de taxare. Doar în acest mod putem avea o imagine completă a utilizării mijloacelor de transport în comun şi a cererii de transport”, a declarat Adrian Criţ, directorul general RATB.
În plus, în procesul de modernizare și îmbunătățire a serviciilor de transport în comun, RATB va introduce, până la sfârșitul anului, noi titluri de călătorie cât și plata prin intermediul telefonului mobil.

LEAVE A REPLY