Adio burka pe teritorul Franţei

0
226

Autorităţile franceze au decis ca, de astăzi, să interzică purtarea vălului islamic pe teritoriul hexagonului. Decizia vine după lungi dezbateri purtate în Parlamentul parizian şi specifică în mod clar, aliminarea burka-ului pentru toate persoanele de sex feminin.

Astfel, dacă poliţiştii francezi observă vreo femeie purtătoare de burka, aceştia o vor ruga să renunţe la accesoriul vestimentar pentru a putea fi identificată. Dacă purtătoarea vălului islamic refuză să facă acest lucru, este pasibilă de o amendă de 150 de euro.

De asemenea, dacă este dovedit că un bărbat şi-a forţat soţia să poarte burka, acţiunea i-ar putea atrage o contravenţie în valoare de 30.000 de euro, iar dacă femeia care poartă vălul este minoră, amenda poate ajunge pânâ la 60.000 de euro.

Pe teritoriul Europei, prima dată, vălul islamic a fost interzis în Belgia, în 2010. Concomitent cu decizia autorităţilor belgiene, Italia, Olanda şi Franţa au anunţat că vor adopta măsuri pentru eliminarea vălului în portul femeilor islamiste.

Reprezentanţi ai grupărilor teroriste, cum ar fi al-Qaida, au anunţat că se vor răzbuna pe ţările unde decizia a fost deja adoptată, dacă autorităţile statelor respective nu vor renunţa la interzicerea vălulilor.

LEAVE A REPLY