Peste cinci ani vom mânca portocale fără sâmburi

0
221

Portocale fără sâmburi sursa foto gandul.info
Cercetătorii americani de la Universitatea California au creat un nou sortiment de portocală care conține doar câțiva sâmburi, spre deosebire de un fruct obișnuit care are 15-30 de sâmburi, informează gandul.info, potrivit cotidianului Daily Mail.

Oamenii de știință au creat de la sortimentul de portocală Kinnow, care se cultivă în special în India și Paksitan, un nou tip de portocală numit KinnowLS. Inițialele LS înseamnă ,,low seed” adică cu puțini sâmburi.

Printre avantajele noului soi de portocale susținute de cercetători se numără mărimea puțin mai mare decât o mandarină, coaja foarte subțire și moale, o consistență foarte cărnoasă și culoarea atrăgătoare de un portocaliu aprins.

,,Cei cărora le plac fructele foarte dulci vor aprecia KinnowLS. Când alte citrice ajung să fie la fel de dulci, deja textura cojii are de suferit. Kinnow şi KinnowLS nu prezintă această problemă”, a declarat unul dintre cercetătorii care au creat noul sortiment ,Mikeal Roose. În maxim cinci ani, noul tip de portocale va ajunge în supermarket-urile din întreaga lume.

LEAVE A REPLY