Numărul neonaziștilor din Germania a crescut

0
186

Numărul neonaziștilor din Germania e în creștere sursa foto adevarul.ro

Dacă în anul 2000 existau în jur de 2200 de neonaziști, în prezent numărul lor a ajuns la peste 5600 de persoane, informează gandul.info, conform Serviciului de Informații Germane.

Potrivit lui Heinz Fromm, președinte al Oficiului Federal pentru Protecția Constituției din Germania, tot mai mulți tineri comit acte de violență la manifestațiile extremei drepte. Dar se pare că Partidul Național Democrat( NPD) își pierde din susținători. La sfârșitul lui 2010 partidul număra 6600 de membrii, cu 600 mai puțini față de 2007. Partidul Național Democrat a fost descris ca un partid ,,rasist, antisemit și revizionist”, având ca scop formarea unui nou imperiu german prin eliminarea democrației parlamentare.
Străzile de la periferia capitalei sau landul Brandenburg sunt cunoscute ca locuri frecventate de neonaziști. În 2006, în cadrul Campionatului Mondial de Fotbal, autoritățile au avertizat turiștii să nu se aventureze în aceste locuri.
În plus, în ianuarie 2011, evreii din apropierea Berlinului au fost sfătuiți de rabinul lor să nu mai poarte însemnele de identificare a religiei lor pentru a evita violențele neonaziștilor.

LEAVE A REPLY