Bookfest 2011,la a șasea ediție

0
303

Bookfest 2011

Salonul internațional de carte ,,Bookfest” își va deschide porțile celei de-a șasea ediție în perioada 25-29 mai, în cadrul complexului expozițional Romexpo, București, potrivit Asociației Editorilor din România( AER), citat de agenția Agerpres.

La ediția din acest an a salonului s-au înscris peste 100 de edituri, printre care casele editoriale Humanitas, Polirom, Adevărul Holding și Curtea Veche.
“Bookfest reprezintă, iată, un semn de continuitate, care durează de o bună bucată de vreme”, a declarat, marţi, pentru Agerpres, preşedintele AER, Grigore Arsene.
Până în prezent, a fost ocupat 80% din spațiul pus la dispoziție de organizatori, iar la ediția de anul acesta a ,,Bookfest”-ului sunt așteptate lansări importante ale unor autori cunoscuți și iubiți de public.
Dacă în 2010, invitatul special al ediției a fost Spania, pentru 2011 organizatorii ne propun prezența Ungariei în calitate de membru de onoare a ,,Bookfest”-ului. Moștenirea culturală a Ungariei va fi evidențiată de prezența autorilor maghiari Peter Esterhazy, Adam Bodor, Peter Nadas, dar şi a scriitorul Attila Bartis, considerat ,,cel mai în vogă tânăr scriitor maghiar”.
Salonul Internațional de carte ,,Bookfest” se va desfășura pe o perioadă de cinci zile, unde iubitorii de carte se pot întâlni cu personalități ale culturii românești și internaționale, scriitori, traducători și jurnaliști.
Printre surprizele oferite anul acesta de organizatori se numără concertele susținute de Mircea Tiberian, Mike Godoroja & the Blue Spirits şi trupa Taxi. Târgul de carte va avea intrarea liberă, vizitatorii fiind așteptați în fiecare zi a festivalului de la ora 10 la 22.

LEAVE A REPLY