Cinci stereotipuri umane surprinzătoare

0
322

Stereotipul femeii perfecte

Psihologii Alan Miller şi Satoshi Kanazawa au publicat o carte : “Why Beautiful People Have More Daughters” (“De ce oamenii frumoşi au mai multe fiice”) care tratează și explică cele mai cunoscute stereotipuri umane discriminatorii informează gandul.info. Iată mai jos câteva dintre cele mai comune prejudecăți.

1. Bărbații preferă femeile blonde și cu ochii albaștri
Potrivit psihologilor, o femeie blondă, cu ochii albaștri, o talie subțire și cu sânii mari reprezintă prototipul feminității și sănătății. În plus, bărbații sunt atrași de femeile care au părul lung și strălucitor, șolduri late și sunt slabe. Toate aceste elemente sunt un semn al fertilității de care reprezentanții sexului tare sunt foarte atrași.

2. Nu stă în firea oamenilor să fie monogami
Sau cel puțin asta reiese din studiile celor doi psihologi. De-a lungul istoriei, poligamia a fost extrem de răspândită. În societatea actuală, tendința oamenilor este spre monogamie. În plus, Miller și Kanazawa, susțin că femeile preferă bărbații înalți. Se pare că această preferință a femeilor vine din dorința lor de a se simți protejate.

3. Cuplurile de persoane atrăgătoare au mari șanse să facă fete
Potrivit celor doi specialişti, cuplurile care arată bine au tendinţa de a avea fetiţe. În mod normal, raportul între băieţi şi fete la naştere este de 105 la 100.
Se pare că sexul viitorului bebeluş nu e rodul întâmplării. Cel puţin aşa susţin Miller şi Kanazawa.

4.Influența și banii sunt doar un mijloc de a atrage cât mai multe femei
Psihologii Alan Miller şi Satoshi Kanazawa ,,bărbaţii se străduiesc, în mod conştient sau nu, să atingă puterea politică pentru a avea acces la un număr cât mai mare de femei”. În acest sens, funcţia politică devine doar un mijloc de a cuceri cât mai multe femei.”

5. Rate mai mici ale divorțului în familiile cu cel puțin un băiat
,,Valoarea unui partener masculin este determinată în mare parte de avere, de statut şi de puterea socială, în timp ce valoarea unei femei, de tinereţe şi de frumuseţe”, scriu Miller şi Kanazawa. Astfel, tații trebuie să se asigure că băieții le vor moșteni puterea și bogăția iar pentru păstrarea celor două calități ale fetelor nu se poate face mare lucru, ceea ce ar duce la unele divergențe în familie. Deci, rata separărilor la cuplurile cu băieți este mai mică decât în cazul familiilor care au fete.

LEAVE A REPLY