80% dintre români ar lucra de acasă

0
254

Angajații români vor să lucreze de acasă sursa foto europafm.ro

În urma unui sondaj realizat de compania Cisco a reieșit că mai mult de 80 % dintre angajații români ar prefera să lucreze de acasă, decât să se deplaseze la birou, potrivit mediafax.ro.

Această tendință a pieței de muncă vine după dezvoltarea tot mai eficientă a mijloacelor informatice care permit obținerea informațiilor oriunde și oricând, fără a mai fi nevoie deplasarea la locul de muncă. În plus, tot în urma studiului realizat de Cisco, 36% dintre angajații chestionați au menţionat că ar putea lucra de acasă în cea mai mare parte a timpului, mai puţin situaţiile în care trebuie să participe la şedinţe. Numai 21% din respondenţi cred că trebuie să se prezinte la birou deoarece depind de interacţiunile cu alţi colegi.
Conform studiilor recente ale Cisco, o forţă de lucru mobilă este un punct cheie în creşterea competitivităţii companiei, precum şi pentru a le permite angajaţilor să obţină un echilibru mai bun între muncă şi viaţa personală”, a declarat Cristian Popescu, Director General Cisco România.

LEAVE A REPLY